YOUNG ELECTRONIC ART

 

Centrat en les noves tendències de la cultura i la tecnologia, el festival compta amb un programa compost per instal·lacions i obres d’art digital i electrònic. 

Aquesta secció compta amb el suport de New Art Foundation, Hangar i Col·lecciò Beep d’Art Electrònic els qui han fet possible l’exposició.

Comisariat y produciò: Recwind Creative Studio.

(AI)most life, after all

Exposició col·lectiva

Inauguraciò 26.09 fins al 20.10.2019

Arts Santa Mònica (La Rambla, 7. Nivell 2)

 

(Al)most life, after all.

Després de tot.

La vida és Art a través dels seus mecanismes, xarxes de dades, computació, robòtica, ciència, xarxes virtuals i reals, una cyborización present, bàsica, a través de petits neuroestimuladores, marcapasos que condicionen el batec del cor, passió a cop de “like”. El teu futur ja no està disponible, és passat.

Obres amb essències de vida, no només en la seva creació, sinó en la representació del llenguatge, la comunitat, la naturalesa, reaccions humanes, els records, el posthumanisme…la trobada de diversos camps de coneixement a partir de la tecnologia, del téchné, que l’art vela i revela. En la seva reflexió a la recerca de l’essència de la tecnologia, Heidegger la va redefinir com alguna cosa que va més enllà del merament instrumental, i que només es pot revelar a través de l’art, en l’essència de la vida, actual, la font de la vida, El Dorado.

YGW en col·laboració amb New Art Foundation, Hangar i la Colección Beep de Arte Electrónico, presenten els seus programes de producció amb una proposta que generen una proposta en la qual l’antropocentrisme no només queda qüestionat, és vetat, mitjançant radicals impulsos electromagnètics, comunitats robòtiques, meduses alienígenes, paisatges virtuals més pròxims que els reals; de debò som necessaris?

 

ART, és l’objectiu del YGW, el sentit de vida del festival, donar suport a l’experimentació, generar avantguarda, amb els qui la provoquen: Eugenio Ampudia, Gerard Kogler, Iván Paz, Jaime de los Ríos, Jan Mech, Kenneth Dow, Lina Bautista, Mariano Sardón, Mariano Sigman, Oscila Studio (Marc Arroyo i Pol Mas de Xaxàs), Patricio Rivera, Ricardo Iglesias i Robertina Šebjanič. Ells i elles són els protagonistes d’aquesta exposició que forma part de les seccions YEA (Young Electronic Art) i YAS (Young Art Sound) d’aquesta 5a edició del festival Young Gallery Weekend.

 

Programa:

Inauguració 26 de setembre a l’Arts Santa Mònica (La Rambla

18’30h Sala d’actes: ponència (Al)most Life, after all amb Robertina Šebjanič i Roberta Bosco.

20h Nivell 2: inauguració (Al)most alive, after all  i presentació de YEA (Young Electronic Art) i YAS (Young Art Sound), seccions oficials del festival Young Gallery Weeend.

+info:

http://bit.ly/almostlifeafterallasm

ROBERTINA ŠEBJANIČ: ‘Aurelia 1+Hz / proto viva generator

 

Try Not To Think So Much, Eugenio Ampudia photo by @ArsElectronica

 

Crédits:

Artistes: Eugenio Ampudia, Gerard Kogler, Iván Paz, Jaime de los Ríos, Jan Mech, Kenneth Dow, Lina Bautista, Mariano Sardón, Mariano Sigman, Oscila Studio (Marc Arroyo i Pol Mas de Xaxàs), Patricio Rivera, Ricardo Iglesias y Robertina Šebjanič.

Organiza: Recwind Creative Studio (http://recwind.com)

Colabora: New Art Foundation, Hangar, Colección Beep de Arte Electrónico i Arts Santa Mònica.

 

YGW logos NAF Hangar Beep 2