SOBRE YGW:

Un grup de galeries còmplices programant exhibicions innovadores que mostren el treball de talents independents als qui volem brindar oportunitats. Una celebració multidisciplinària de l’art contemporani. Un esdeveniment cultural que serveix com estímul a les joves galeries d’art i a la difusió de la cultura en totes les seves formes. Young Gallery Weekend és el lloc on habiten la creativitat, les idees fresques, les ments obertes i curioses amb ganes de noves propostes. Young Gallery Weekend és l’esdeveniment en el qual convergeixen espais catalitzadors de creació, d´experimentació interdisciplinària i de reflexió que practiquen fòrmules regeneradores i tenen una particular visió del món de l’art allunyada de la tradició. Llocs oberts on nous projectes veuen la llum i penetren en l’esfera de l’art contemporani. Galeries que recolzen als artistes, que valoren la singularitat i estimen el risc. Young Gallery Weekend és un esdeveniment d’art contemporani només apte per a atrevits.

Volem que Young Gallery Weekend s’estableixi com l’esdeveniment per excel·lència de la difusió i la promoció d’artistes i galeries joves a Barcelona, un lloc per oferir als amants de l’art la possibilitat de descobrir autèntiques novetats. Generar un circuit alternatiu al ja establert.

Young Gallery Weekend és el resultat d’una revelació, les de les joves galeries que queden fora d’iniciatives provinientes del mateix sector. Sector pel qual tots hauríem de lluitar, agafats de la mà, sense segregar, sense abusar.

Som nosaltres, les galeries emergents en els últims temps les que arrisquem i donem cabuda als nous talents que neixen o recauen en aquesta ciutat, potenciem des de la base la cultura i l’art i no obstant això som nosaltres les apartades. No assenyalades, però si excloses per inscripcions o quotes elevades i excloses de les ajudes públiques que haurien de servir per recolzar la empreneduria i el creixement del sector cultural i no omplir les arques dels ja assentats.

Aquest, és el germen, que ens ha motivat a crear el nostre propi festival en el cap de setmana que Barcelona es converteix en capital mundial de l’art contemporani.