Arts Santa Mónica Art centre

Galeria

L’Arts Santa Mònica és un centre pluridisciplinari dedicat a impulsar la creació de la cultura catalana contemporània de qualitat, amb una especial atenció a la cultura digital que es fa a Catalunya. El seu objectiu és servir com a plataforma de difusió de la creativitat contemporània al nostre país, i es presenta al públic com un espai de reflexió per promoure el debat i generar idees sobre els diferents conceptes que envolten la creació artística i la seva relació amb el públic: creativitat, sensibilitat, innovació, coneixement, estètica… També els artistes i creadors internacionals tenen al centre l’espai expositiu on presentar les seves obres. El centre serveix com a plataforma i altaveu del talent creatiu dels artistes, que troben a l’Arts Santa Mònica el lloc per desplegar tot el seu potencial.

Exposició: (AI)most life, after all)

Després de tot. 

La vida és Art a través dels seus mecanismes, xarxes de dades, computació, robòtica, ciència, xarxes virtuals i reals, una cyborización present, bàsica, a través de petits neuroestimuladores, marcapasos que condicionen el batec del cor, passió a cop de “like”. El teu futur ja no està disponible, és passat.

Obres amb essències de vida, no només en la seva creació, sinó en la representació del llenguatge, la comunitat, la naturalesa, reaccions humanes, els records, el posthumanisme…la trobada de diversos camps de coneixement a partir de la tecnologia, del téchné, que l’art vela i revela. En la seva reflexió a la recerca de l’essència de la tecnologia, Heidegger la va redefinir com alguna cosa que va més enllà del merament instrumental, i que només es pot revelar a través de l’art, en l’essència de la vida, actual, la font de la vida, El Dorado. 

YGW en col·laboració amb NewArt oundation, Hangar i la Colecciò Beep d’Arte Electrònico, generen una proposta en la qual l’antropocentrisme no només queda qüestionat, és vetat, mitjançant radicals impulsos electromagnètics, comunitats robòtiques, meduses alienígenes, paisatges virtuals més pròxims que els reals; de debò som necessaris?

ART, és l’objectiu del YGW, el sentit de vida del festival, donar suport a l’experimentació, generar avantguarda, amb els qui la provoquen: Eugenio Ampudia, Gerard Kogler, Iván Paz, Jaime de los Ríos, Jan Mech, Kenneth Dow, Lina Bautista, Mariano Sardón, Mariano Sigman, Oscila Studio (Marc Arroyo i Pol Mas de Xaxàs), Patricio Rivera, Ricardo Iglesias i Robertina Šebjanič. Ells i elles són els protagonistes d’aquesta exposició que forma part de les seccions YEA (Young Electronic Art) i YAS (Young Art Sound) d’aquesta 5a edició del festival Young Gallery Weekend.

Artistes: Eugenio Ampudia, Gerard Kogler, Iván Paz, Jaime de los Ríos, Jan Mech, Kenneth Dow, Lina Bautista, Mariano Sardón, Mariano Sigman, Oscila Studio (Marc Arroyo i Pol Mas de Xaxàs), Patricio Rivera, Ricardo Iglesias i Robertina Šebjanič.

Programació especial YGW

El ASM és el centre d’acolliment de dos de les seccions que s’estrenen en aquest 5è Aniversari del festival. YEA, Young Electronic Art i YAS, Young Art Sound.
Dijous 26.09 a les 18’30h Sala d’actes: ponència (Al)most alife, after all amb Robertina Šebjanič. A les 20h Nivell 2: inauguració (Al)most Live, after all i presentació de YEA (Young Electronic Art) i YAS (Young Art Sound), seccions oficials del festival Young Gallery Weeend.

ROBERTINA ŠEBJANIČ: ‘Aurelia 1+Hz / proto viva generator

Horari d'obertura

Dm - Ds: 11 - 21h
Dg: 11 - 19h

Horari d'obertura durant el festival

Dv - Ds: 11 - 21h
Dg: 11 - 19h

Adreça

La Rambla, 7
08002 Barcelona

Telèfon: +34 933 16 28 10

Email: info_artssantamonica@gencat.cat